De kunstdood

De Kunstdood is het wervelend debuut van Dordtenaar Kees Voorbij. Het meanderende verhaal duikt vanaf het begin de krochten en holen van de oude binnenstad in. Kunst is in deze roman niet alleen het domein van de rustige welgestelden. Ook onaangepasten, verwarden en zoekende eenlingen bevolken het verhaal.

DichterbijKunst kreeg de Kunstdood als debuterend uitgever zomaar in de schoot geworpen. Een stadsroman in optima forma. Spannend, herkenbaar spelend op verschillende plekken en sociale milieus in de stad, doorspekt met een onmogelijke liefde en en passant is er een aantal fatale misdrijven in de kunstscene.

Dat klinkt als een optelsom, maar is het niet. Het is een homogene geschiedenis met het Dordtse hart van de schrijver voelbaar in elke regel. Want de auteur is behalve Neerlandicus ook docent en redacteur geweest en gaf daarnaast literatuurcursussen en interviewde vele schrijvers op locatie in Dordrecht. Het boek staat als een grachtenpand.

DichterbijKunst voegde daar een prachtig kunstzinnig vormgegeven cover aan toe en ziedaar waar een toevallige samenloop van omstandigheden al niet toe kan leiden. Samen met de schrijver gaan we op stap om, te beginnen in Dordrecht als thuishaven van schrijver en verhaal, het boek op een creatieve manier te presenteren. Dat doen we met voorleessessies, debat, muziek en beeldende impressies om roman en stad op een spraakmakende manier aan elkaar te koppelen 

Want alleen in de titel van dit boek is de Kunstdood!

Vanaf 12 mei verkrijgbaar via onze webwinkel.

De prijs is € 19,95 + € 4,00 verzendkosten

U kunt De kunstdood ook verkrijgen via de lokale boekhandel – ISBN 9789083151106