de Toekomst XL

Collectief DichterbijKunst presenteert ‘DE TOEKOMST XL’

Op zaterdag 25 september aanstaande is de sprookjesachtige omgeving van het Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel in Doorn het decor voor de sprankelende, inspirerende muziektheater voorstelling ‘DE TOEKOMST XL’. Een live- evenement in de openlucht in een theatrale enscenering, optredens van gastmuzikanten,  solisten, een balletgroep en koor.

‘DE TOEKOMST XL’

Initiatiefnemer, schrijver,  dichter & zanger  Cees Oosterwijk, heeft de afgelopen Corona-periode aangegrepen om te komen tot een hoopvolle en optimistische voorstelling over de impact die deze pandemie op ons allen heeft.
Oosterwijk vertelt: “al in maart 2020 ontstond het idee om de coronacrisis met muzikale composities in beeld te brengen. Dat deed ik met Rob Korteweg, een trouwe muzikale vriend door de jaren heen. Samenwerking tussen hem en mij moest natuurlijk op afstand. Met computerprogramma’s wisselden we ideeën, halfproducten en verbeteringen uit. Niet wetende dat de coronacrisis zo’n impact op de samenleving zou hebben werd onze muziek meegesleurd in lock-downs, avondklokken, eenzame senioren, opgehokte scholieren en heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. En het werd groter dan alleen muziek, het is een complete, spectaculaire theater-belevenis geworden”.

Tussen maart 2020 en juni 2021 werkte DichterbijKunst aan de voorstelling. Uiteindelijk schijnt er nu  licht aan de horizon,  dus de voorstelling kent een optimistisch slot met uitzicht op samen, op beleven en opnieuw de wijde wereld in!

Over DichterbijKunst

‘DE TOEKOMST XL’ is een initiatief van collectief DichterbijKunst.
DichterbijKunst is meer dan muziek en staat ook voor ontmoeten, samen, verbinden en beleven. Daarom is in de voorstelling ‘DE TOEKOMST XL’ muziek verbreed tot een groots  live-evenement in de openlucht. Cees Oosterwijk is verantwoordelijk voor de teksten en muziek. De geprojecteerde animaties, show en productie zijn in handen van Marcel Sleeuwenhoek. Rob Korteweg zorgt voor de  arrangementen en instrumentatie.

De locatie

DichterbijKunst speelt deze voorstelling, met steun vande gemeente Utrechtse Heuvelrug, op een bijzondere locatie die helemaal aansluit bij de sfeer van intimiteit, natuur, samen en beleving. Het openluchttheater en het Maarten Maartenshuis op Campus Landgoed Zonheuvel in Doorn is de gedroomde partner voor het realiseren dit ambitieus project op een bijna sprookjesachtige plek.

Een complete avond uit!

Kaarten voor dit bijzondere spektakel zijn gratis en zijn te bestellen op de pagina van het Cultuurfestival Utrechtse Heuvelrug

Praktisch informatie

In verband met projecties is invallende duisternis noodzakelijk voor de opvoering van DE TOEKOMST XL. De organisatie gaat  uit van aanvang tussen 20.30 en 21.00 uur. Het adres van Campus Landgoed Zonheuvel is Amersfoortseweg 98 in Doorn.

 

KAARTEN & ARRANGEMENTEN BESTELLEN