Dit gedacht, dat gedicht

In eenvoudige tweetgedichten boekstaafde Cees zijn ingrijpend medisch avontuur, begin 2019. Dit zorgde voor grote belangstelling onder de Twitterbevolking.
Voor hen, maar ook voor alle verzorgers van het Diakonessenhuis en het UMC (waar de operatie plaats vond), verzamelde DichterbijKunst de meest sprekende tweets in deze bundel.

Cees Oosterwijk is landschapsarchitect en planoloog, maar daarnaast al jaren actief als creatieve omnivoor. Hij publiceerde twee romans, twee dichtbundels en vele korte verhalen, maakt klankbeelden en componeert muziek voor verschillende producties. Begin 2019 werd hij met een levens-bedreigende infectie opgenomen in het Diakonessenhuis, waarvoor hij eerst wekenlang moest worden behandeld, alvorens een zware open hartoperatie volgde. Zijn ervaringen zette hij dagelijks in de vorm van een poëtische tweet op Twitter.

Het artwork in deze dichtbundel is van Ilse Werdler. Geboren en getogen in Utrecht en momenteel woonachtig in De Bilt. Na jaren als vormgeefster en creatief-kunstzinnig therapeut gewerkt te hebben, wijdt zij zich sinds 1 januari 2019 volledig aan het maken van illustraties, schilderijen en artwork.