• By Ruben
  • 3 augustus 2021

De Toekomst XL

De Toekomst XL

De Toekomst XL 580 400 Ruben

Samen met Rob Korteweg begon Cees Oosterwijk meer dan 1,5 jaar geleden aan het componeren van een conceptalbum over de Coronacrisis, die zij in “real time” gingen volgen.

Nadat er meer dan een uur aan muziek met bijbehorende teksten was voltooid, alles op afstand via de computer, vond DichterbijKunst (waarvan Cees vennoot en oprichter is) dat er meer mee gedaan moest worden, dan alleen een muziekalbum vullen.
Daarom besloten wij om er een voorstelling met muziektheater van te maken.

De muziek moest worden aangevuld met gastmuzikanten, zodat het live vertolkt kon worden, er werden dansgroepen opgetrommeld, een koor ingeschakeld en de zes creatieve leden van DichterbijKunst maakten scenario’s voor de beelden die vertoond moeten worden. Al snel werd een overeenkomst gesloten met De Zonheuvel in Doorn, voor een aantal uitvoeringen in het openluchttheater van de campus. De premiere is inmiddels ingepland op 10 september. Omdat de voorstelling pas bij invallende duisternis kan worden opgevoerd (ivm de vertoning van lichtbeelden op doek en boomrijke omgeving) begint die pas om 21.00 uur. Voorafgaand kan ook een etentje worden geboekt in het restaurant van de Zonheuvel. Daarna volgt er nog een show op 25 september, tijdens het Cultuurfestival van Utrechtse Heuvelrug. Kijk voor het programma en tickets op www.cultuurfestivalheuvelrug.nl

Het verhaal richt zich vooral op de impact die de crisis had en heeft op jonge mensen en hun (tijdelijke) isolement. Maar ook de maatschappelijke ontwrichting en eenzaamheid bij ouderen komt aan bod. En dat alles in een setting van strakke muziek en dikwijls ontroerende teksten. Muziek en teksten van Cees Oosterwijk, met arrangementen van Rob Korteweg.